film streaming complet

streaming HD

Gastenontvangst

Alle gasten die aankomen, moeten ontvangen worden als Christus zelf (RB 53). Ons gastenverblijf staat open voor iedereen die verlangt om in een omgeving van stilte en afzondering tot zichzelf te komen, tot die innerlijke ruimte waar het Leven je verwelkomt. Het ritme van het getijdengebed en de eucharistie, waartoe gasten vriendelijk uitgenodigd worden, is een bron van inspiratie, kracht en verbondenheid.

4t

 

meditatieruimte gastenhuis

 

4u

Er zijn 15 kamers, waaronder enkele tweepersoons; 7 kamers liggen op de begane grond en 8 op de eerste verdieping. Elke kamer is voorzien van douche en toilet en internetaansluiting (geen Wifi).  De maaltijden zijn mild vegetarisch en worden gezamenlijk in de gastenrefter genuttigd. De gasten hebben een aangename huiskamer tot hun beschikking, waar ook de gastenbibliotheek is.

 

Kosten

De verblijfskosten bedragen € 48, – per etmaal (tarief 2019). Echter, voor één enkel etmaal (dus met 1 overnachting) is de prijs € 55,-.  Voor gasten met een minimuminkomen en/of studenten is reductie mogelijk. De gasten kunnen eigen bad- en bedlinnen meebrengen (de bedden zijn voorzien van een dekbed). Voor het huren van bad- en  bedlinnen wordt  € 8,00  gevraagd.

We verzoeken onze gasten, indien mogelijk, bij voorkeur te betalen met pinpas.

 

Reserveren en aankomstmogelijkheid

Bij een eerste aanvraag wordt men verzocht telefonisch contact op te nemen . Telefoon gastenhuis: 026-4439863 (dinsdag t/m vrijdag tussen 15.30 u.-  16.30 u.)
Email: gastenhuis@koningsoord.org. Aankomstmogelijkheden : tussen 10.00-11.30u. en tussen 14.30-16.00u. Het gastenhuis is gesloten van zondagmiddag 14.30 u. – maandagmiddag 14.30 u.

Individuele gasten en annuleringskosten

In geval van annulering, vanaf 1 week vóór de geboekte dag van aankomst verzoeken we u € 16,- per geboekte nacht te voldoen op rekening t.n.v. Abdij Koningsoord en daarbij a.u.b. vermelden: “GH Annulering” met de afgesproken aankomstdatum.

Groepsreserveringen en annuleringskosten

Bij groepsreserveringen (d.w.z. vanaf 5 personen) werken we met contract en betaling van een voorschot van 30 % van de gehele som (waarmee de reservering pas definitief wordt). De aanvrager geldt als contactpersoon voor de reservering en wordt tevens als aanspreekpunt voor de groep beschouwd.

Tot 4 weken voor de aankomstdatum kan men nog het definitieve aantal personen wijzigen. Mochten er na die datum als nog minder personen komen, dan geldt de volgende annuleringsregeling: € 16,- per geboekte nacht per persoon.

In geval van volledige annulering van het contract wordt het voorschot niet terugbetaald.

Op de dag van vertrek, dienen de kamers om 9.00 uur leeg te zijn.

 

Gesloten dagen Gastenhuis 2019

In principe is ons Gastenhuis iedere eerste zondag van de maand gesloten en de er op volgende maandag.

Verder geldt dit ook voor enkele Hoogfeesten,

  • en één of twee “gesloten weken” per jaar,
  • en tijdens onze jaarlijkse retraite, in het najaar.

 

 

 

 

Dagorde

Weekdagen

4.30 uur: nachtwake en meditatie
7.15 uur: lauden en eucharistie
tussen 08 – 09 uur: Ontbijt in stilte, ieder op eigen gelegenheid
9.30 uur: terts
12.15 uur: sext
12.30 uur: Middagmaal (gezamenlijk)
14.15 uur: noon
17.00 uur: vespers en meditatie
17.50 uur: Avondmaal in stilte (gezamenlijk)
19.30 uur: completen

Zon-en feestdagen

4.30 uur: nachtwake en meditatie
7.30 uur: lauden
tussen 08 – 09 uur: ontbijt in stilte, ieder op eigen gelegenheid
11.00 uur: eucharistie
(geen sext)
12.45 uur: middagmaal (gezamenlijk)
14.30 uur: noon
17.00 uur: vespers en meditatie
17.50 uur: avondmaal in stilte (gezamenlijk)
19.30 uur: completen

 

In ons gastenhuis worden o.a. gegeven:

– de Leergang ‘Christelijke Meditatie’ door Joke Litjens en Mirjam Dirkx; zie: www.werkplaatsvoordeziel.nl of www.christelijkemeditatie.net.

– Kloosterweekenden ‘Wandel naar Jezelf’ door An Paridaen; zie: www.wandelnaarjezelf.nl

– ‘Natuur beleven vanuit een klooster’ door Mari Verstegen; zie: www.natuurenstilte.nl

 

Hier vindt u een routebeschrijving Koningsoord bevindt zich op de plek waar “Stichting De Kovel” geschreven staat. (Het secretariaat van het tijdschrift  “De Kovel” bevindt zich in Koningsoord) (Koningsoord als klooster wordt door Google niet weergegeven)

 

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes